Zilvervisjes, je komt ze vaak tegen in de badkamer of keuken. Waarom zijn ze daar? Wat doen ze eigenlijk? Hoe bestrijdt je ze? In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen. Acuut overlast? Schakel dan een ongediertebestrijder uit Zwolle in. Klik hier!

Het zilvervisje is een klein insect dat zijn naam heeft verkregen door zijn zilveren glanzende huid. Ze worden ongeveer een tot drie centimeter lang en komen vooral voor op vochtige plekken in huis. Zilvervisjes zijn s’nachts actief en verstoppen zich overdag. Als een verborgen plek zichtbaar wordt gaan de insecten snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen. Ze leven voornamelijk op plekken in huis met een hoge luchtvochtigheid. (75 tot 95 procent) De kelder, toilet, badkamer en de keuken zijn plekken waar de omstandigheden ideaal zijn voor zilvervisjes. In nieuwbouwwoningen komen zilvervisjes het meeste voor, omdat de muren vaak nog vochtig zijn en er nieuw hout is gebruikt. 

Bestrijding

Het is lastig om van dit ongedierte af te komen. Een goede hygiëne is namelijk niet genoeg om van deze beestjes af te komen. Zilvervisjes zitten namelijk vooral tussen de muren, in isolatiemateriaal en andere beschermde plekken. Je kunt daarom beter de luchtvochtigheid in huis verlagen, dit doe je door veel te ventileren en vochtvreters te gebruiken.

Zilvervisjes houden zich voornamelijk op in niet al te hygiënische plekken, hierdoor kunnen ze schimmels, bacteriën en virussen verspreiden. Hierdoor kunnen mensen of huisdieren ziek worden, het is daarom van belang om zilvervisjes te bestrijden. Dit kun je doen door een halve aardappel in een open plastic zakje te leggen. De zilvervisjes worden aangetrokken door het aardappelzetmeel en daarna kun je de zilvervisjes vangen.