hondenvoeding

Honden hebben gezonde voeding nodig. Net als elk mens en dier natuurlijk. We komen er in deze tijd steeds beter achter hoe we gezond kunnen eten. Ook over voeding voor honden komen we steeds meer te weten. Het is belangrijk dat een hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt gedurende de dag. Wil jij weten wat een hond moet binnenkrijgen om gezond te blijven? Lees hier alles wat je moet weten over hondenvoeding voor je trouwe viervoeter!

Ontbijt voor honden

Sla het ontbijt van de hond niet over. Je zult merken als je dit doet dat de hond de hele dag wil eten of vervelend gaat worden. Ontbijt eten heeft een positief, maar kort effect op het geheugen van honden.

Hond kan niet alles eten

Een hond kan niet alles eten wat jij eet. Sommige voedingsstoffen kan een hond namelijk niet hebben. Het is logisch dat een hond geen fastfood kan eten. Ook kan een hond geen prei, ui en avocado eten. Een hond kan ook geen druiven, krenten, rozijnen en klokhuis van een appel eten. Geef een hond alleen rauwe noten. Een hond kan ook geen zout, melk, kaas, varkensvlees, granen en bifiworstjes vanwege varkensvlees verdragen. Daarnaast is het niet goed om een hond chocola of snoep te geven.

Blikvoer voor de hond

Veel honden zweren bij blikvoer. Toch is blikvoer niet altijd gezond. Er zitten namelijk een hoop dierlijke bijproducten in het blik. Door kleur en smaakstoffen wordt het aantrekkelijk voor de hond om te eten. Honden kunnen tandsteen oplopen door blikvoer. Het is beter om een hond afwisselend te voeden. Geef een hond bij voorkeur niet elke dag blikvoer, maar om de dag.

Rauw vlees

Honden zijn carnivoren, waardoor zij veel vlees nodig hebben om hun dagelijkse voedingsstoffen binnen te krijgen. Honden gedijen het beste bij rauw vlees. Dan zitten er namelijk geen kleur-, geur- of smaakstoffen toegevoegd aan het vlees. Je hoeft niet bang te zijn dat je hond ziek wordt van rauw vlees, een hondenmaag is hiervoor gemaakt.

Groente-inname

Groenten zijn erg belangrijk om aan je hond te geven. In groenten zitten belangrijke voedingsstoffen zoals vetzuren, mineralen en vitamines.