Rhodesian Ridgeback honden

Eén van de leukste en spannendste hondenrassen zijn de Rhodesian Ridgeback honden. Welke hond heeft nu zo’n mooie kenmerkende streep op zijn rug? Over dit bijzonder ras met zijn bijzondere eigenschappen lees je meer hier onder hier onder.
Aanschaf
Wanneer je een Rhodesian Ridgeback hond gaat aanschaffen doe dit dan niet via marktplaats of andere dubieuze website. Koop een goede hond bij een erkende hondenfokker. Een Pronkrug van goede komaf en de juiste papieren zal gemiddeld ongeveer 1000 euro kosten. Maar dan heb je ook een hond die gezond is, ingeënt, de juiste papieren bezit en alle karaktereigenschappen in zich heeft die kenmerkend zijn voor deze hond.

Rhodesian Ridgeback honden

Afrikaanse komaf

De pronkrug is afkomstig uit Afrika en heeft in het verre verleden altijd met het volk Khoikhoi samengeleefd. Deze gespierde hond was de beschermer van de nederzettingen en vocht als een leeuw voor zijn mensen. Ook het jachtinstinct stamt uit deze periode. De kolonisten noemden deze hond wel leeuwenhond. En dat was niet voor niks. De Rhodesian wist een leeuw op afstand te houden en was voor de duvel niet bang.

Boerenhond

Rhodesian Ridgeback honden

Jaren nadien werd deze hond geadopteerd door de kolonisten die zich als eersten in Afrika settelden. De Pronkrug werd gebruikt om de boerderij en het vee te bewaken, wat ze dan ook vol overgave deden. De Rhodesian ridgeback honden van nu, zijn het product van kruisingen tussen Deense dog, bloedhond, buldoggen en pointers. Een echte karakterhond die zijn mannetje staat. Ze zijn dol op het gezin waar ze wonen en adoreren kinderen. Mensen die vreemd voor ze zijn houden ze in de gaten maar kunnen na een paar ontmoetingen hun beste vrienden worden. Met de Pronkrug haal je een echte hond in huis.
Wil je meer informatie over deze familiehond kijk dan op de volgende website en laat je inspireren.