Ben jij er al uit voor welk reptiel je gaat? Het vergt enige verzorging en dat begint natuurlijk bij de huisvesting. Reptielen zijn prachtige dieren die ook net als andere huisdieren een eigen wil en karakter hebben. Maar de huisvesting bij een reptiel is voor ieder soort reptiel ongeveer hetzelfde. Houdt er echter rekening mee dat je geen hagedis in een terrarium met alleen saharazand legt. Hoe de huisvesting moet zijn voor jouw reptiel leggen wij aan je uit. 

De techniek

Je kunt een terrarium dus zo bouwen als je zelf zou willen. Er bestaan diverse technieken die je in kunt zetten voor de huisvesting van je reptiel. Allereerst is dit het materiaal. Welk materiaal heeft jouw reptiel nodig om zich thuis te voelen? Het moeten natuurlijke elementen zijn en er moeten geen schadelijke stoffen inzitten voor jouw reptiel. Daarnaast moet je de juiste afmeting weten die nodig is voor jouw reptiel. Ze moeten zich namelijk wel vrij kunnen bewegen. Dan de laatste is de inrichting van het terrarium. Hiervoor kun je exo terra gebruiken van Baitshop. Pas de inrichting aan op het biotoop van het dier. 

Verzorging

Wanneer je dan eenmaal het terrarium hebt ingericht, is het niet zo dat je hier de rest van zijn leven geen omkijken meer naar hebt. Per soort verschilt de verzorging enorm. Slangen hebben bijvoorbeeld weinig last van ontlasting, hiervoor is de schoonmaak minder dan andere reptielen. Adviseer voor de juiste verzorging bij een specialist!

Voeding

Daarnaast is het belangrijk dat je weet welke voeding reptielen nodig hebben. Een reptiel moet voldoende voedingsstoffen binnen krijgen en daarbij ook voldoende vitamines en mineralen om te overleven.