Je bent druk bezig met het trainen van je vrolijke viervoeter. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn en geduld is hierbij hard nodig. Commando’s geven, duidelijk zijn en belonen. Je kunt je huisdier belonen met een kauwbot voor een hond. Deze kan je kopen op www.awarepetproducts.nl. Let er echter wel op dat je het belonen op de juiste manier doet. Hoe je dit doet, lees je in deze blog!

Meest gemaakte fouten

Honden zijn slimme dieren. Daarom kan het maar zo zijn dat jouw hond niet meer reageert op een commando, zoals ‘zit!’. Dit betekent dat de hond te vaak is beloond voor dit commando. Hoe je dit oplost, is erg eenvoudig. Je geeft voortaan je hond alleen een beloning, zonder dat hij of zij dit van tevoren weet. Jij bepaalt dus wanneer er een snoepje wordt gegeven.

Nieuw commando

Wanneer je een nieuw commando gaat aanleren, is het belangrijk dat je de volgende stappen volgt:

  1. Een hond leert het snelst wanneer jij een commando koppelt aan een gebaar.
  2. Wanneer de hond het commando opvolgt, mag je hem belonen.
  3. Heeft de hond het commando onder de knie? Dan stop je met belonen. Ga je wel door met belonen, zul je merken dat je hond na een tijdje niet meer luistert zonder snack.

Prijzen

Veel honden vinden het fijner wanneer een baas hen prijst, in plaats van het ontvangen van een snack. Wanneer honden merken dat hun goede gedrag beloond wordt, zul je merken dat ze dit gedrag vaker wordt vertoond. Zet je hoogste stemmetje op!