hondenvoer kopen

Goede voeding voor je hond is van groot belang, vitaminen en bouwstoffen zorgen ervoor dat je hond actief is, een mooie vacht heeft en zich lekker in zijn of haar vel voelt zitten. Vaak is het aanbod zo groot dat het moeilijk is om een keuze te maken, we onderscheiden drie soorten hondenvoer: droogvoer, natvoer en vlees. Heb je hieruit een keuze gemaakt dan kun je hondenvoer kopen op leeftijd. Een volwassen hond heeft andere voeding nodig dan een puppy. Ook zijn er speciale soorten verkrijgbaar zoals dieetvoeding waar veel vezels in zitten zodat je hond niet te veel aankomt.

hondenvoer kopen

Gezondheid van je hond

Net zoals voor mensen is voor een hond gezond eten ook belangrijk. Honden hebben mineralen, vetten, energie en vitaminen nodig, dit wordt uit de voeding gehaald. Je merkt aan een hond wanneer deze goede voeding krijgt, de hond is energiek en heeft een gezonde vacht. Maar ook aan de ontlasting van je hond kun je veel aflezen, te dunne ontlasting bijvoorbeeld is een teken dat de hond in veel gevallen niet de juiste voeding krijgt.

Ga je hondenvoer kopen voor je trouwe hond dan is het verstandig om te letten op een aantal zaken. Sommige ingrediënten in het voer zijn onmisbaar voor de gezondheid van je hond:

hondenvoer kopen

–        vetten voor de nodige energie
–        eiwitten voor de opbouw van de vacht, spieren huid en het bloed
–        vitaminen, een hond maakt zelf geen vitaminen aan
–        mineralen zijn goed voor het gebit en de botten van de hond

Kort maar krachtig gezegd is goede voeding voor je hond van het grootste belang. Vooral omdat de hond zelf sommige essentiële ingrediënten niet aanmaakt.