Hondenpuppy kopen

Het lijkt zo leuk al die kleine lieve hondjes wanneer je een puppy wilt kopen, maar achter deze lieve schattige hondjes is het vaak minder leuk. Wil je een puppy kopen dan is het echt heel erg belangrijk dat je onderzoek doet, kom je terecht bij een zogenaamde broodfokker is de kans groot dat je een ziek hondje koopt. Het belangrijkste is niet eens het geld wat je kwijt bent, de hondjes lijden vaak onnodig veel pijn en je hebt er enorm veel verdriet van. Al snel kom je erachter dat er iets niet goed is met je hondje, na onderzoek te hebben gedaan weet je zeker dat  het niet meer goed komt.

puppy kopen

Kijk goed waar je een hond koopt

Wil je een puppy kopen ga dan zeker niet kijken op markplaats.nl of een ander soort tweedehands site. Niet voor niets worden de hondjes daar aangeboden, bij een gerespecteerde fokker zijn immers de puppy’s zeer snel verkocht. Vaak wordt er samengewerkt met een dierenarts, dit om toch aan een paspoort te komen waar alle inentingen in staan die de hondjes natuurlijk niet hebben gehad. Kijk voor je een puppy koopt ook op koophiernooiteenpuppy.com, hier vind je alle broodfokkers die op dat moment bekend zijn bij de instanties en de website.

puppy kopen

Kenmerken van een goede fokker

Wil je er zeker van zijn dat je bij een puppy kopen niet terecht komt in de handen van een broodfokker, doe dan goed onderzoek. Koop zeker geen hondje via internet via een handelsplaats, een goede fokker geeft ook niet zomaar een hondje mee. Soms wil hij of zij zelfs de thuissituatie even bekijken waar zijn puppy terecht komt, allemaal signalen dat de fokker alleen erop uit is een goed tehuis te vinden voor zijn hondjes. Zeker bij een rashond doe je er goed aan overal rond te vragen, of bij een dierenarts informatie te vragen over een fokker die te vertrouwen is.