hond

Van alle hondenrassen die je kunt kiezen is de chihuahua misschien wel een van de bekendste. Een chihuahua puppy kopen gebeurt dan ook steeds meer. Toch is het goed om je eerst even in te lezen over dit bijzondere hondje voor je besluit over te gaan op een aankoop.

Over de chihuahua

De chihuahua is een zeer klein hondenras met een korte vacht. Ze passen zelfs in een handtas en zijn dan ook zo in de mode geraakt: je kunt ze namelijk overal mee naartoe nemen. De chihuahua is echt een fashion statement voor sommigen maar let op: het is ook een levend wezen. Je moet hem uitlaten, met hem naar de dierenarts en zijn poep opruimen net als bij elk ander dier. Het is niet alleen een heel mooi hondje voor in je handtas.

Het karakter van de chihuahua

Hoewel chihuahua’s hartstikke lief en zachtaardig kunnen zijn naar hun baas, hebben ze soms een best lastig karakter. Het is de kleinste hond ter wereld maar hij heeft de grootste bek, bij wijze van spreke. Chihuahua’s zijn dapper, levendig alert en zeer snel. Ze zijn niet zo loyaal als een golden retriever of een labrador. Je ziet dan ook niet snel een chihuahua die wordt ingezet als blindengeleidehond. Daar zijn ze niet voor geschikt. Ze zijn wel heel leuke huisgenoten en houden altijd leven in de brouwerij. 

Chihuahua puppy kopen

Als waakhond

Een chihuahua is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een waakhond. Een herder of andere grote hond kan natuurlijk veel meer voor elkaar krijgen als het gaat om het wegjagen van een inbreker. De chihuahua is echter wel het ultieme alarm. Ze zijn ontzettend waakzaam en zullen zeker overgaan op actie als er zomaar een onbekende in huis is.