Een ponykamp is een van de leukste uitjes die je als basisschoolleerling kan doen in je zomervakantie, vooral als je super veel van paarden houdt. Paarden zijn edelen beesten en kunnen ook als hobby gehouden worden. Maar vaak weet je niet hoe dit moet of is dit je eerste keer op het ponykamp van je manage. Niet getreurd, want in dit artikel vertellen we je wat je kan verwachten van een ponykamp. Wat je zeker moet weten is dat je bijna je hele hebben en houden rondom je paard of pony moet meenemen naar kamp, want ja, hoe anders ga je hem verzorgen?! Daarnaast zijn er ook super leuke activiteiten te beleven, en dat is wat we je nu gaan vertellen!

Een van de leukste activiteiten op kamp is de activiteit ‘pimp your horse’. In deze activiteit gaan jij en je paard verkleed naar een wedstrijd waar een jury beslist welke rijder en paard zich het best hebben verkleed. Deze challenge is een echte aanrader, het schept namelijk een sterke band met je paard aangezien je de hele tijd bezig bent met het opmaken en verzorgen van jouw paard. Tevens kan je hier je creativiteit de vrije loop laten gaan. Je paard kan bijvoorbeeld gaan als de Hulk en jij als Iron Man. Of je verkleed jezelf juist als 19de eeuwse dame die dresseert op haar paard met de benen aan de zijkant.

Naast dat je tijd spendeert met je paard is het natuurlijk ook leuk om met de anderen een goede band te scheppen. Nieuwe vrienden maken is heel belangrijk. Daarom wordt er vaak op ponykamp een bonte avond gevierd. Tijdens een bonte avond verzin jij alleen, als duo of groep een voorstelling waar je lekker kan gieren en brullen van het lachen. Want daar gaat het uiteindelijk om, de gezelligheid!
Om ook mee te doen aan ponykampen kan je je ook inschrijven via manages die ponykampen organiseren voor alle paardenliefhebbers.