Verzorging hond

Het beste voor je hond? Dat wil iedereen, maar lang niet iedereen besteedt er de juiste aandacht aan. Hier 5 dingen waar je relatief eenvoudig voor kunt zorgen en die goed zijn voor je hond.

1) Een naamtag voor wanneer die wegloopt

Iedere hond zal dit wel eens doen: weglopen van huis en daarna de weg kwijtraken. Dit is ook tegelijkertijd een grote zorg van ieder baasje. Zorg er dan ook voor dat wanneer dit gebeurt je hond tenminste een tag aan de halsband heeft met de adresgegevens en nodige informatie. Wanneer iemand anders je hond vindt is die weer bij je terug voordat je het weet.

Honden

2) Het juiste hondenvoer

De eerste beste zak hondenvoer pakken in de winkel die in de aanbieding is, is aantrekkelijk, maar niet altijd het beste voor je hond. Er zijn verschillende soorten hondenvoer voor verschillende soorten honden en er zijn ook grote verschillen tussen het soort voer. Zorg ervoor dat je weet welk voer het beste is voor jouw hond. Je hond zal er zowel lichamelijk als psychisch beter van voelen wanneer hij het juiste voer krijgt.

3) Geef je hond de juiste benodigdheden

Haal vanaf het begin alle spullen voor je hond die nodig zijn, zoals een halsband/tuig, mand en andere accessoires die je nodig hebt. Zorg ervoor dat deze van goede kwaliteit zijn en een lange tijd meegaan. Dat kan via de shop van www.petsonline.nl/. Zo is het goed om bijvoorbeeld een halsband te kopen van goede kwaliteit die vervolgens ook nog een lange tijd meegaat. Zo wordt de hond vertrouwelijk aan een bepaalde halsband en weet hij altijd wanneer het tijd is om naar buiten te gaan, namelijk wanneer jij met die vertrouwelijke halsband aan komt lopen.

4) Geef je hond geregeld wat vachtverzorging

Honden vinden het heerlijk wanneer je met ze bezig bent, ook wanneer je hun vacht aan het kammen of knippen bent. Ook vindt een hond het heerlijk om lekker te worden gewassen en er daarna weer verzorgd bij te lopen.

Honden voeding

5) Geef je hond geregeld een beloning

Iedereen weet dat een hond het heerlijk vindt om een beloning te krijgen, zoals een heerlijk kluifje. Doe dit op de juiste momenten, bijvoorbeeld wanneer die op zijn plek moet gaan en dit al uit zichzelf doet. Dit kan ook worden gedaan in de avond voordat je naar bed gaat. Je hond krijgt tegelijkertijd een moment waarop die herkent dat het tijd is om te gaan slapen. Zodra hij zijn brokje krijgt weet die dat het tijd is om naar bed te gaan.